Het bedrijfsrestaurant van LVNL

Het bedrijfsrestaurant van LVNL

Zeven dagen per week zorgen de medewerkers van het bedrijfsrestaurant van 07:30 uur tot 19:30 uur dat medewerkers van LVNL een heerlijk én gezond ontbijt, lunch of diner voorgezet krijgen. Een team van twaalf cateringmedewerkers en assistent-cateringmedewerkers zorgt voor lekkere gerechten, die bijna allemaal vers in eigen keuken worden bereid.

Werken bij het bedrijfsrestaurant van LVNL

Als medewerker van het bedrijfsrestaurant ben je onderdeel van een creatief en goedlopend team. Ieder seizoen verandert het menu en het zijn de cateringmedewerkers zélf die met nieuwe ideeën komen. Daarin spelen duurzaamheid, ‘no-waste’, vegetarische- en vegan recepten een belangrijke rol. ‘Je creativiteit komt hier écht tot z’n recht.’

Werken bij het bedrijfsrestaurant van LVNL

Marcel, teamleider Bedrijfsrestaurant:

‘Goed eten maakt mensen gelukkig.’

Wat ga je doen als je voor deze afdeling komt werken?

‘We werken hier met een team van cateringmedewerkers en assistent-cateringmedewerkers. Samen zorgen we ervoor dat we vanaf half acht een lekker ontbijt hebben klaarstaan en in de middag en avond verzorgen we lunch en diner in het bedrijfsrestaurant. Als cateringmedewerker sta je ook in de keuken: aan de hand van het menu kook je zelf iedere dag vers, van soep tot maaltijd. Ook doe je zelf de inkoop van ingrediënten.

Als assistent-cateringmedewerker help je met de bereiding en ben je verantwoordelijk voor de counter. Die moet mooi aangevuld blijven met alles wat we aanbieden. Ontbijt en diner verzorgen we voor zo’n honderd medewerkers per dag; tijdens de lunch schuiven er maar liefst vijfhonderd aan. En daarnaast regelen we de koffie, thee, lunch of andere versnaperingen voor bedrijfsfeestjes.’

Naar wat voor mensen is het bedrijfsrestaurant op zoek?

‘We zoeken naar mensen met ambitie en frisse, nieuwe ideeën. We staan open voor alles en eigen inbreng wordt echt gewaardeerd. Heb jij een mooie, gezonde smoothie, lunch, snack of maaltijd bedacht? Dan mag je die zelf gaan bereiden en dan kijken we hoe het uitpakt in het assortiment. We werken hier met een divers team, maar we zijn zeker op zoek naar een beetje verjonging. Ik zie vaak dat nieuwe medewerkers ook weer nieuwe ideeën meebrengen. En als je hier eenmaal zit, kunnen wij je garanderen dat je een heel leuke baan hebt bij een fijn bedrijf. Ik werk hier ook al 22 jaar!’

Met welke achtergrond kun je hier werken?

‘Als assistent-cateringmedewerker kun je hier terecht met een vmbo-opleiding in de richting koken of catering. We werken je eerst in achter de counter, waarna je er steeds meer verantwoordelijkheden bij krijgt. Voor cateringmedewerkers zijn we op zoek naar mensen met een mbo 3-diploma in de richtingen horeca en voeding.

We hebben te maken met regels voor voedselveiligheid, dus het is belangrijk dat je daarmee uit de voeten kunt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al enige tijd hebt gewerkt in de horeca, en die ervaring is altijd welkom. Ook welkom zijn studenten die willen instappen in een leer- en werktraject: wij zijn een erkend leerbedrijf.’

Wat maakt het zo leuk om op deze afdeling te werken?

‘De sfeer is hier heel positief. Als team werken we goed samen en iedereen heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Het is mooi om continu met het menu en assortiment bezig te zijn. Ik merk vooral bij onze jonge medewerkers dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, en daar komen mooie nieuwe gerechten uit voort.

Vanuit LVNL’ers en gasten krijgen we altijd feedback op wat we serveren en dat is meestal heel positief. Mensen werken hier 24 uur per dag, wat betekent dat iemand er vóór het ontbijt soms al een hele werkdag heeft opzitten. Dan is het mooi dat wij na al die inspanning een gezonde maaltijd kunnen bieden.’

Wat zijn de plannen in de nabije toekomst?

‘In 2024 wordt het restaurant helemaal verbouwd. We willen nog meer dan nu echt een ontmoetingsplek worden, waar je altijd terechtkunt om bijvoorbeeld even te vergaderen met een goede koffie. Ook willen we nóg meer stappen gaan zetten in duurzaamheid. Een nog uitgebreider vega- en vegan assortiment, streven naar ‘no waste’ waarbij er niets verloren gaat en verpakkingen tot het minimum worden beperkt. En daarbij veranderen we, net als nu, iedere vijf weken het menu, dus saai is het bij ons nooit!’

Wil jij ook werken bij deze afdeling van LVNL? Kijk dan snel bij de vacatures!

Nicky’s ervaringen bij het Bedrijfsrestaurant 

Meer persoonlijke verhalen van collega's

Nieuwsgierig naar meer persoonlijke verhalen over het werken bij Luchtverkeersleiding Nederland? Ben jij benieuwd hoe het echt is om te werken als bijvoorbeeld luchtverkeersleider, businessanalist, monteur of developer bij LVNL? Je leest het in deze serie blogs!