Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over (werken als) luchtverkeersleider en (werken bij) Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).
Kun je het antwoord hier niet vinden? Probeer dan eens de zoekfunctie bovenaan deze pagina. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze 'veelgestelde vragen'.
Om in aanmerking te komen voor de selectie van luchtverkeersleider moet je minimaal 17 jaar en maximaal 30 jaar zijn op het moment van aanmelden. Daarnaast moet je bevoegd zijn om in de EU te werken.
Met minimaal een vwo-diploma of hbo-propedeuse kom je in aanmerking voor de selectie voor de civiele vliegvelden Schiphol, Groningen (Eelde), Maastricht (Beek), Rotterdam en Lelystad.
Met minimaal een havo- of mbo4-diploma kom je in aanmerking voor de militaire vliegvelden Woensdrecht, Eindhoven, Gilze-Rijen, De Kooy, Volkel en Leeuwarden. Daarnaast is er een militaire afdeling op Schiphol. Wil je graag naar een militaire locatie, maar heb je een vwo diploma of hbo-propedeuse, dan ga je wel eerst mee in de selectie voor civiele luchtverkeersleiders. Heb je twijfels of je mag solliciteren? Bijvoorbeeld vanwege medische redenen, medicijngebruik of een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via recruitment@lvnl.nl of 020-4063639.
Als je aan de instroomeisen voor de civiele locaties voldoet, dat start je ook met dat selectietraject. Als blijkt dat je een selectieronde niet haalt, dan wordt er altijd gekeken of je het selectietraject voor de militaire locaties kan vervolgen.
Als je een vmbo-diploma hebt, voldoe je op dit moment niet aan de instroomeis. Dit betekent dat het helaas niet mogelijk is om te starten aan het selectietraject voor luchtverkeersleider.
Solliciteren kan vanaf 17 jaar. Wij raden je daarom aan om eerst een studie te volgen. Uit onderzoek blijkt dat kandidaten die begin 20 jaar zijn, makkelijker door de selectie komen en beter scoren in de opleiding. Je bent cognitief en qua persoonlijkheid dan al wat verder. Wanneer je bij ons solliciteert op je 17e ga je ook het commitment aan voor een vaste baan. Daar moet je wél klaar voor zijn.
Voor toelating tot de selectie gelden, naast andere eisen, ook specifieke leeftijdseisen. LVNL heeft per jaar slechts een zeer beperkt aantal opleidingsplekken beschikbaar. Voor een goede bedrijfsvoering is het belangrijk om alleen kansrijke kandidaten in opleiding te nemen. Uit onderzoek blijkt dat de slagingskans in de opleiding afneemt met een toename van de leeftijd. Met het hanteren van de maximale leeftijdsgrens van 30 jaar voor de meeste luchtverkeersleiderfuncties vormt LVNL geen uitzondering ten opzichte van andere luchthavens die in complexiteit vergelijkbaar zijn met Schiphol. Wanneer je relevante luchtverkeersleidingservaring hebt, kan LVNL – afhankelijk van de specifieke ervaring – een uitzondering maken op deze leeftijdsgrens. Meer gedetailleerde informatie over de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling met betrekking tot de leeftijdsgrenzen kun je vinden op de website van de CGB, bij oordeel 2009-123.
Nee, LVNL stelt geen eisen aan het vakkenpakket, profiel of opleiding om te kunnen solliciteren. Wij vinden het belangrijk dat jij een richting kiest die jij leuk vindt. Op deze manier ontwikkel jij je het best!
We testen kandidaten niet op Engels, maar een kandidaat moet zich goed verstaanbaar kunnen maken in het Engels en de Engelse taal goed kunnen begrijpen. Hetzelfde als met de Nederlandse taal dus. Een deel van de selectietesten vindt in het Engels plaats.
Ja, je mag bij ons solliciteren. In het sollicitatieformulier wordt gevraagd of je al eerder hebt deelgenomen aan een selectieprocedure. Daar geef je 'ja' als antwoord. Om te worden toegelaten tot ons selectieproces, worden je eerdere testresultaten opgevraagd bij de betreffende instantie. De selectiecommissie van LVNL bekijkt dan of en waar je kunt instromen.
Ja, er werken zeker vrouwen als verkeersleider, al is nog altijd het merendeel van de luchtverkeersleiders man. Zo’n 65 procent van de luchtverkeersleiders op civiele locaties en zo’n 90% van de luchtverkeersleiders op militaire locaties zijn man. Er solliciteren gelukkig steeds meer vrouwen.
Nee, iedere vorm van kleurenblindheid zal leiden tot een afwijzing bij de initiële keuring, de eerste medische keuring die je na het doorlopen van de hele selectie krijgt.
Met iedere beperking kun je in principe solliciteren, ook met dyslexie. In de selectierondes krijg je geen extra tijd om de vragen te lezen of te beantwoorden. In de selectie testen we of jouw beperking een belemmering vormt om luchtverkeersleider te worden. Heb je twijfels of je mag solliciteren? Bijvoorbeeld vanwege medische redenen, medicijngebruik of een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via recruitment@lvnl.nl of 020-4063639.
Dat is niet aan LVNL om te bepalen, maar aan de AIVD. Op basis van het vergrijp en de leeftijd waar dit op plaats heeft gevonden neem de AIVD een besluit voor zowel civiele als militaire luchtverkeersleiders.
Via onze website www.lvnl.nl kun je direct online solliciteren om luchtverkeersleider te worden op één van de vijf civiele luchthavens of zes militaire vliegvelden van Nederland. Na het inloggen (of registreren) vragen wij een beperkt aantal gegevens van je. Als je voldoet aan de huidige instroomeisen, bekijkt de selectiecommissie van LVNL of je wordt toegelaten tot de eerste selectieronde.
Bedankt voor je interesse in de opleiding tot luchtverkeersleider. De maximale leeftijd tijdens de start van de selectie is inderdaad 30 jaar. Er zijn meerdere redenen waarom de grens op 30 staat. Wij hebben de ervaring dat de leercurve significant afneemt na het bereiken van het 30e levensjaar. De ideale leeftijd om succesvol door het selectie- en opleidingstraject te komen is zelfs 21-25 jaar. Omdat de opleiding ons veel geld kost, is het rendement te laag als je (bijvoorbeeld) rond de 35-36 jaar oud bent en slaagt voor de opleiding. De pensioensleeftijd is momenteel 58 jaar. Wij kunnen een uitzondering maken als je beschikt over relevante luchtverkeersleiderservaring en in het bezit bent van een Student Controller Lisence.
Meer informatie over de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling met betrekking tot de leeftijdsgrenzen kun je vinden op de website van de CGB, bij oordeel 2009-123.
Het selectietraject voor de civiele en militaire locaties zijn hetzelfde. Als je het online sollicitatieformulier hebt ingevuld stelt LVNL vast of je voldoet aan de toelatingseisen. Als dat het geval is, volgen er daarna zes afzonderlijke selectierondes die je succesvol moet doorlopen. Op het moment dat je tijdens een ronde niet de vereiste norm haalt, kun je niet verder naar de volgende ronde (soms is een herkansing mogelijk). Het inplannen van de selectiedata doen we in overleg met jou. Wij streven naar een doorlooptijd van maximaal 12 weken, maar momenteel is de doorlooptijd zo'n 16 weken. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw en onze beschikbaarheid. De zes selectierondes zijn: Neurolympics, FEAST, Multipass, Assessment, Interview en ACT.
Deze test, de ‘Neurolympics’, is een online-test die je thuis achter je eigen computer doet. De test bestaat uit vier games waarmee we een beeld willen krijgen van je vaardigheden op het gebied van o.a. werkgeheugen, anticipatievermogen, controle en aandachtsvermogen. Deze test doe je dus thuis achter je eigen computer. Trek hier in ieder geval 45 minuten voor uit en zoek een ruimte waar je de test ongestoord kunt doen. Binnen een aantal werkdagen hoor je van ons of je verder kunt naar de volgende selectieronde.
Voor deze tweede ronde kom je naar het hoofdgebouw van LVLN op Schiphol-Oost. Deze capaciteitentest bestaat uit een aantal testen die achter de computer worden afgenomen. De testen geven een beeld van de capaciteiten die je nodig hebt als luchtverkeersleider zoals: ruimtelijk inzicht, snel en nauwkeurig checken van informatie en cijfermatig inzicht. Deze test duurt maximaal 2 en een half uur (inclusief pauze).
Op de FEAST kun je je niet inhoudelijk voorbereiden. Soms is het fijn om vooraf een testje te oefenen, om weer te ervaren hoe het is om een test te maken onder tijdsdruk. Dit kan bijvoorbeeld via https://www.123test.nl/ruimtelijkinzicht/. Wij raden niet aan om de app 'FEAST test training' te gebruiken. Deze test is anders dan de echte test, wat juist kan leiden tot fouten bij het maken van de FEAST.
De Multipass is een arbeidsproef waarbij je op een gesimplificeerde manier vliegtuigen moet begeleiden door een aantal checkpoints. Ook deze test doe je op de computer bij LVLN, je bent hier ongeveer twee uur mee bezig. Als je deze test haalt maken we samen een afspraak voor de volgende selectieronde. Op deze test kun je je niet voorbereiden. Het is een job sample in een radar-omgeving.
Tijdens het assessment beoordelen we een aantal competenties die van belang zijn voor de opleiding tot luchtverkeersleider, zoals samenwerken, stressbestendigheid en prestatiegerichtheid. Het assessment bestaat uit een drietal individuele- en groepsopdrachten en wordt volledig in het Engels afgenomen. Als je de laatste tijd weinig Engels hebt gesproken kun je hier eventueel op oefenen. Verder kun je je niet voorbereiden op deze ronde.
Het interview duurt ongeveer anderhalf uur en is gericht op het in kaart brengen van jouw kwaliteiten in relatie tot de eisen die voor de opleiding en de functie van luchtverkeersleider van belang zijn. Het is belangrijk om jezelf te zijn zodat we met elkaar een goed beeld kunnen krijgen over jouw persoonlijkheid, motivatie en benodigde competenties. Als voorbereiding is het goed om je in te lezen in wat verkeersleiding inhoudt en uiteraard kun je ook vooraf nadenken over wat jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn.
De Job sample (we noemen het de ACT) is een luchtverkeersleiding-simulatie waarin jij verkeersleider speelt die een hoeveelheid luchtverkeer afhandelt rondom een luchthaven. Om aan deze simulatie deel te nemen is enige kennis van luchtverkeersleiding nodig. Je ontvangt daarom ongeveer 10 dagen voor de Job Sample lesmateriaal waarin een deel van de benodigde kennis wordt aangeboden. Het is de bedoeling dat je deze informatie voorafgaand goed bestudeert. Samen met een aantal andere kandidaten word je uitgenodigd bij LVNL om deze job sample te komen doen. Deze duurt drie dagen.
Na de zes selectierondes krijg je een medische keuring, referentiecheck en antecedentenonderzoek. Van alle kandidaten haalt 99% deze medische keuring. Daarna volgt een veiligheidsonderzoek door de AIVD zowel voor de civiele verkeersleiders als voor de verkeersleiders bij Defensie. Op basis van de resultaten uit alle selectiefasen wordt een beslissing genomen over je plaatsing. De kandidaten met de beste scores en resultaten worden als eerste toegelaten tot de opleiding. Na een definitieve beslissing over toelating tot de opleiding en positieve resultaten op medische keuring en antecedentenonderzoek, volgt een aanstellingsgesprek. Hierin worden de arbeidsvoorwaarden en het loopbaanperspectief toegelicht. Ook krijg je een terugkoppeling over de door jou behaalde selectieresultaten.
Ja, onder bepaalde voorwaarden bestaat de mogelijkheid om een tweede keer deel te nemen aan de selectieprocedure. Als je bent afgevallen tijdens de Neurolympics mag je het na minimaal één jaar weer proberen. Als je bent afgevallen tijdens de FEAST, Multipass en je hebt een e-mail ontvangen waarin staat dat je in aanmerking komt voor herkansing, mag je na minimaal twee jaar opnieuw solliciteren. Je scores van de eerste keer dienen dan wel te voldoen aan de actuele herkansingsgrens. In sommige gevallen mag je het assessment of interview herkansen, dit is altijd na minimaal 1 jaar. Na afloop van de selectieronde krijg je te horen of je mag herkansen en wanneer. De ACT kun je niet herkansen.
Of er nou honderd of duizend sollicitanten zijn: wij testen jouw kwaliteiten en persoonlijkheid. Dit heeft dus niets te maken met andere sollicitanten. Natuurlijk zijn er meer kandidaten die aan de gestelde norm voldoen, maar het heeft niet zo veel zin om je daarmee bezig te houden. Ga uit van je eigen kunnen! Begin uitgerust aan de selectie en wees vooral jezelf. Van de duizend sollicitanten beschikken er ongeveer dertig over de kwaliteiten die een luchtverkeersleider nodig heeft. Hiervan worden er gemiddeld 22 uiteindelijk luchtverkeersleider. Als je de opleiding niet haalt, dan houden veel kandidaten er toch een operationele functie aan over, bijvoorbeeld als assistent verkeersleider of groundcontroller.
Kandidaten verklaren hun sollicitatie naar waarheid in te vullen. Mocht later blijken dat opzettelijk onjuiste gegevens zijn verstrekt, kan dit beëindiging van de selectieprocedure tot gevolg hebben. LVLN correspondeert niet over de redenen waarom een kandidaat in een bepaalde selectieronde afvalt. Ook verstrekken we geen afschriften van onderzoeksrapporten of uitslagen. Op jouw verzoek geven we wel een telefonische toelichting op de behaalde resultaten. De manier waarop we met je gegevens omgaan staat beschreven op deze website op de pagina 'privacy'.
Je krijgt een uitgebreid KNO-onderzoek. Je ogen worden op sterkte getest, kleurenblindheid en keratoconus. Je oogafwijking mag niet groter zijn dan -6 of +5, ook niet voor een laserbehandeling of implantaatlens. Je gehoor wordt getest door een audiogram. Je bewegingsapparaat (onder andere ledematen/gewrichten) wordt uitgebreid bekeken. Verder wordt de bloeddruk gemeten, vindt er een longfunctieonderzoek plaats en wordt er een elektrocardiogram (hartfilmpje) gemaakt. Ook bloed- en urineonderzoek zijn onderdeel van de keuring.
Nee, voor de medische keuring heb je als piloot geen vrijstelling. De keuring voor piloten is anders dan de keuring voor luchtverkeersleiders.
Het grootste gedeelte van de opleiding is praktijkgericht. Bij de start van je opleiding doorloop je eerst wel de Basic Training (ongeveer 10 weken), die grotendeels uit theorie bestaat. Deze training bestaat uit de vakken Equipment, Navigatie, Luchtruimtestructuur, Human Factors, Aircraft en vliegtuigherkenning. Na de Basic Training start je op de simulator. Tijdens de rest van de Initial- en Unit training krijg je praktijkgerichte theorie. Denk daarbij aan procedures, afspraken, routes en werkwijzen.
Nee, een piloot krijgt geen vrijstellingen.
Het eerste halfjaar is in principe een dagopleiding, maar tijdens de praktijkmodules worden er ook af en toe avonddiensten gedraaid. Vanaf het tweede jaar kun je ook ingedeeld worden in avond- en weekenddiensten.
Net als op iedere opleiding wordt er van je verwacht dat je de leerstof kent en bijhoudt. Om voorbereid bij de les of briefing te zijn is het wenselijk dat je dit in je eigen tijd doorneemt. Echt huiswerk wordt wel eens meegegeven in de vorm van opdrachten, maar dit komt niet heel vaak voor. In totaal ben je er de eerste maanden maximaal 40 uur per week aan kwijt (inclusief je trainingsuren).
Nee, de opleidingen zijn inhoudelijk nagenoeg gelijk; beiden bestaan uit een Initial Training Module en een Unit Training Module. Die laatste module doe je voornamelijk op het vliegveld/de unit waar je wordt geplaatst.
Het verschil heeft te maken met het vliegverkeer dat zich aanbiedt per locatie, dus per locatie leer je om het vliegverkeer veilig en efficiënt af te handelen. Werkzaam op een civiele locatie manage je grote stromen van regulier vliegverkeer (op Schiphol) of kleinere stromen van een mix van regulier en irregulier verkeer (op de regionale velden). Het gaat voornamelijk om civiele kisten. Op de militaire locatie gaat het ook om het managen van een mix van regulier en irregulier verkeer, maar de procedures kunnen anders zijn (bijv. bij militaire oefeningen), het type verkeer is gevarieerder met onder andere helikopters of F-16’s.
Na de Basic Training (theorie), het eerste deel van je opleiding, start je bij LVNL met de plaatsingsweken. In 6 weken tijd maak je door middel van sim-oefeningen en werkbezoeken kennis met de verschillende modules en velden. Verkeersleiders doen tijdens deze weken aan de hand van blauwdrukken van de velden observaties van jouw prestaties in de simulator. Zelf schrijf je aan het eind van de plaatsingsweken ook een motivatiebrief, waarbij je onderbouwd aangeeft op welke unit jij denkt het beste tot je recht te komen. Hierop wordt doorgevraagd tijdens een interview. Alle gegevens uit de plaatsingsweken worden samengevat tot een plaatsingsadvies en wordt besproken met de plaatsingscommissie die bestaat uit Operations, Human Factor experts en het Hoofd Initial Training. Op basis van de behoeftestelling OPS, beschikbare opleidingsplaatsen en het plaatsingsadvies maakt de commissie een verdeling. Direct na je plaatsing start je met je functiegerichte Initial Training module. Bij Defensie wordt na de Basic training een plaatsingsadvies gegeven.
In principe is dit mogelijk, maar een beslissing hierover is afhankelijk van jouw kwaliteiten en prestaties en een aantal organisatorische voorwaarden.
Helemaal niets! Sterker nog, je krijgt zelfs al betaald tijdens de opleiding: zo’n 26.500 euro bruto per jaar. Alle kosten voor de opleiding worden door LVNL of Defensie betaald. Vanaf 2023 komen alle luchtverkeersleiders in dienst bij LVNL. We gaan er van uit dat jij je best doet en er alles aan zal doen om de opleiding positief af te sluiten. Wij doen dat zeker!
Omdat LVNL en Defensie een hoop tijd en geld in jouw opleiding investeert, verwachten we dat je er volledig voor gaat. Maar het staat je vrij om de opleiding op ieder moment te stoppen. Dat kost je niks.
Omdat LVNL een hoop tijd en geld in de opleiding investeert, verwacht LVNL dat je er volledig voor gaat. Na het behalen van de opleiding vragen wij je daarom een aantal jaren bij LVNL te blijven werken als luchtverkeersleider. Je tekent dan een terugbetaalclausule. Deze treedt in werking zodra de opleiding voltooid is en bestrijkt vijf jaar. Verlaat je LVNL bijvoorbeeld binnen een jaar na voltooiing van je opleiding, dan staat er een studieschuld van ongeveer 45.000- euro. Dat bedrag wordt geleidelijk aan minder. Stop je bijvoorbeeld tussen vier en vijf jaar, dan is dat nog zo'n 9.000,- euro. Er is trouwens nog nooit iemand, nadat hij operationeel aan de slag kon, gestopt. Voor alle duidelijkheid: de terugbetaalclausule gaat pas in nádat de opleiding is voltooid. Gedurende de opleiding geldt deze clausule niet, ook niet wanneer je zelf gedurende de opleiding besluit de opleiding niet meer te willen / kunnen afronden. Dat kost je dus niks voor zowel civiele als militaire luchtverkeersleiders.
Het eerste halfjaar vindt plaats op Schiphol Oost, de opleiding voor verkeersleiders bij Defensie is in het Polaris-gebouw, de opleiding voor de civiele verkeersleiders in het hoofdgebouw van LVNL. Voor de rest van de opleiding is je plek afhankelijk van op welk vliegveld of vliegbasis en bij welke unit je geplaatst wordt.
Niet per se. Het is natuurlijk praktisch als je niet lang hoeft te reizen om op Schiphol te komen, maar dat is je eigen keuze. In het eerste halfjaar krijg je les op Schiphol-Oost en maak je veelal dagen van 08.30 tot 17.00 uur. Als je in de Unit Training komt, is het mogelijk dat je op de simulator of in de praktijk om 07.00 uur in de morgen of in de weekenden aanwezig moet zijn. Dit zijn lastige tijden wanneer je niet in de omgeving woont, ook omdat je op een gegeven moment wel rekening moet houden met onregelmatige werktijden.
Wanneer je klaar bent met de opleiding tot luchtverkeersleider moet je wel binnen 1 uur op je werkplek kunnen zijn in verband met oproepen van reservediensten.
LVNL kan helaas geen woonruimte regelen. De website https://haarlemmermeergemeente.nl/wonen-haarlemmermeer geeft instanties die kunnen helpen met het vinden van woonruimte rond de luchthaven. De gemeente Amsterdam heeft een pagina op haar website (amsterdam.nl) over het zoeken naar woonruimte. Luchtverkeersleiders bij Defensie hebben de mogelijkheid tot het aanvragen van legering.
Ja, want wij leiden op naar eigen behoefte! Er is een tekort aan luchtverkeersleiders, daarom staan wij te springen om jou en betalen wij de dure opleiding voor je. Als tegenprestatie willen wij je graag voor tenminste 5 jaar na afronding van je opleiding behouden.
Als luchtverkeersleider op een civiele locatie werk je op één van de vijf civiele vliegvelden van Nederland: Schiphol, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Lelystad. Als luchtverkeersleider op een militaire locatie werk je op één van de zes militaire vliegbases van Nederland: Woensdrecht, Eindhoven, Gilze-Rijen, de Kooy, Volkel en Leeuwarden, of op de militaire afdeling van LVNL op Schiphol. Werkzaam op een civiele locatie manage je grote stromen van regulier vliegverkeer (op Schiphol) of kleinere stromen van een mix van regulier en irregulier verkeer (op de regionale velden). Het gaat voornamelijk om civiele kisten. Op de militaire locatie gaat het ook om het managen van een mix van regulier en irregulier verkeer, maar de procedures kunnen anders zijn (bijv. bij militaire oefeningen), het type verkeer is gevarieerder met onder andere helikopters of F-16’s.
Veel luchtverkeersleiders geven opleiding als neventaak, niemand anders kan immers het vak beter overbrengen dan de verkeersleiders zelf. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld: Team Leader – leidinggevende van een aantal verkeersleiders; Supervisor- operationeel leidinggevend persoon; Het maken van de operationele roosters; Ontwikkeling van nieuwe systemen en procedures; of een bijdrage leveren aan het werven en selecteren van nieuwe verkeersleiders.
We zien graag dat je na het afronden van de opleiding minimaal vijf jaar bij ons blijft. Als je op een gegeven moment toch als verkeersleider buiten Nederland zou willen werken, kun je helaas niet zomaar ergens aan de slag kan. Je moet dan weer in opleiding voor die specifieke luchthaven.
Bij de start van de opleiding tot luchtverkeersleider krijg je direct een salaris van ongeveer 26.500 euro bruto per jaar. Wanneer je volledig bevoegd bent, verdien je bij Defensie 52.300 euro bruto per jaar en bij LVNL ongeveer 75.000 euro. Je kunt uiteindelijk doorgroeien naar circa € 120.000 euro bruto per jaar.
De civiele luchtverkeersleiders komen in dienst bij LVNL. De luchtverkeersleiders voor de militaire vliegvelden komen in dienst van Defensie, niet als militair maar als burgermedewerker.
Vanaf 2023 zijn alle luchtverkeersleiders in dienst bij LVNL.
Ja! Er zijn regelmatig voorlichtingsavonden bij LVNL over het beroep luchtverkeersleider. Heb je écht belangstelling voor het beroep luchtverkeersleider-, voldoe je aan de instroomeisen en kun je binnenkort solliciteren maar wil je meer weten over de selectie en opleiding? Kom dan naar een voorlichting bij LVNL op Schiphol. Een luchtverkeersleider vertelt je daar alles over het werk, de selectie én opleiding. Daarnaast neem je nog een kijkje op de operationele werkvloer.
Aanmelden kan wanneer je geregistreerd bent via de website lvnl.nl. Wanneer de inschrijving opent kun je vinden op de webpagina 'Voorlichtingen'. Ervaring leert dat de voorlichtingsdagen binnen een paar dagen 'vol' zijn, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Schrijf alleen in als je zeker weet dat je komt.
Het is praktisch onhaalbaar om alle groepen te accommoderen bij LVNL. De voorlichtingen die we bij ons op locatie houden zijn dan ook bedoeld voor kandidaten die gericht een baan zoeken, op dit moment aan de instroomeisen voldoen en binnen korte termijn willen solliciteren. De informatie op die bijeenkomsten zijn daar ook heel specifiek op gericht. Voor oriënterende kandidaten, dus bijvoorbeeld leerlingen die nu de Middelbare school doen, organiseren we regelmatig een speciaal evenement zoals de Experience Day en we bezoeken heel veel scholen, beroepenmarkten en onderwijsbeurzen. Daar kan deze jongere doelgroep ons ontmoeten. Overigens adviseren wij hele jonge mensen eerst een studie op te pakken om wat meer bagage en persoonlijke rijpheid te krijgen, daarmee vergroten zij hun kansen in de selectie.
Let op: Vanwege de corona-pandemie houden wij online voorlichtingen. Je kunt deze bijwonen als je tussen de 15 en 30 jaar oud bent.
We staan op heel veel beroepenmarkten op scholen, op onderwijsbeurzen, doen aan speeddating op scholen en nemen deel aan veel andere evenementen voor middelbare scholieren. Deze activiteiten vind je ook op de pagina voorlichtingen op deze website. Ook kun je informatie aanvragen voor je profielwerkstuk.
Heeft jouw school ook een uitgebreide opleidingen- of beroepenmarkt? Neem dan contact met ons op via recruitment@lvnl.nl of 020-4063639, we komen graag bij jullie langs.
Jaarlijks organiseren we een decanendag bij ons op Schiphol-Oost. Dit vinden wij zelf altijd heel leuk om te doen want het is altijd een heel gezellige dag. Er komen dan havo vwo decanen en leerlingbegeleiders uit het hele land bij ons op bezoek. Wij verzorgen een presentatie over de opleiding en de selectie, verzorgen een heerlijke lunch, en uiteraard hoort een rondleiding langs de operationele ruimten en de simulators hier ook bij. Heb je vragen of wil je je hiervoor aanmelden, dit kan via recruitment@lvnl.nl of telefoon 020-4063639.
Wanneer je onverhoopt niet kunt komen naar de voorlichting waar je voor bent aangemeld, dan kun je je afmelden via je profielpagina op de website, of via een mail aan recruitment@lvnl.nl
Op de pagina 'voorlichtingen' op deze website kun je een spreekbeurtpakket downloaden met informatie over Luchtverkeersleiding die je kunt gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk.
Als je materialen nodig hebt, zoals een poster voor in de klas, foto’s, folders, of iets wat je uit wilt delen na je spreekbeurt, kun je dit aanvragen via recruitment@lvnl.nl.