Aangepast vliegverkeer tijdens herdenking Bijlmervliegramp

Aangepast vliegverkeer tijdens herdenking Bijlmervliegramp

Op 4 oktober herdenken we de slachtoffers van de Bijlmervliegramp.

Gepubliceerd op

Op 4 oktober herdenken we de slachtoffers van de Bijlmervliegramp. Het is dit jaar dertig jaar geleden dat deze ramp plaatsvond. Zoals ieder jaar is tijdens de herdenking tussen 18.00 en 19.00 uur een deel van het luchtruim boven de Bijlmermeer in Amsterdam gesloten voor het vliegverkeer.  

Michiel van Dorst, CEO LVNL: “Het is elk jaar op 4 oktober weer een beladen dag waarop we denken aan de slachtoffers en nabestaanden, en aan onze medewerkers  die er direct bij betrokken waren. Deze ramp heeft een enorme impact gehad op Nederland en onze organisatie. We hopen zoiets nooit meer mee te maken.”  

Aangepast vliegverkeer  

Op dinsdag 4 oktober is van 18.00 tot 19.00 uur een deel van het luchtruim boven de Bijlmermeer in Amsterdam gesloten. Er is dan geen luchtverkeer toegestaan beneden een hoogte van ongeveer twee kilometer in een straal van ongeveer 5,5 kilometer rond het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp. De gedeeltelijke sluiting van het luchtruim kan tot gevolg hebben dat vertrekkende vliegtuigen van Schiphol afwijken van de standaard vertrekroutes als deze normaal gesproken door dit luchtruimdeel lopen. Vliegtuigen met bestemming Schiphol worden om het gebied heengeleid. 

Op 4 oktober 1992 stortte even na 18.30 uur een Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL neer.