Drones: integratie nieuwe luchtruimgebruikers

Bouwplaatsen inspecteren, vermiste personen zoeken, bloedvoorraden vervoeren: onbemande vliegtuigsystemen, oftewel drones, kunnen bijna onbeperkt worden ingezet en het gebruik van drones neemt toe.

Waarborgen veiligheid luchtverkeer

Het doel van LVNL is om de toekomst van deze nieuwe luchtruimgebruikers te ondersteunen en tegelijkertijd onze hoogste prioriteit te waarborgen: de veiligheid van het luchtverkeer.

Mobiele app en website GoDrone

Voor dronebestuurders hebben we GoDrone ontwikkeld, een app en website waarmee dronebestuurders aan de hand van een dronekaart van Nederland kunnen zien waar zij wel en niet mogen vliegen. Ook geeft GoDrone informatie over beperkingen en/of uitzonderingen die gelden in een bepaald gebied. Dronebestuurders kunnen via GoDrone hun dronevluchten plannen en bijhouden, en eventueel een aanvraag indienen voor een dronemissie in de CTR.

Voor sommige gebieden, zoals het luchtruim rond een gecontroleerd vliegveld, gelden vliegrestricties voor drones. Door hierover duidelijke informatie te geven, willen we het mogelijk maken dat drones veilig in het luchtruim kunnen vliegen.

De app is te downloaden via de Apple Store en Google Play store. Op de webapp GoDrone is ook alle informatie te vinden.

De GoDrone-app is ontwikkeld in samenwerking tussen LVNL en Altitude Angel. De app ondersteunt dronevliegen door je te laten zien waar je met je drone wel en niet kan vliegen.