Voldoende luchtverkeersleiders

Om de ambities van de Nederlandse luchtvaartsector en LVNL mogelijk te maken is een robuuste beschikbaarheid van voldoende luchtverkeersleiders noodzakelijk.

Selectie en opleiding

De effecten van de COVID-19-pandemie en de impact daarvan op de luchtvaartsector hebben in de afgelopen jaren nadelige invloed gehad op de selectie en opleiding van aspirant-verkeersleiders. Diverse interventies en verbeteringen aan het opleidingssysteem zorgden voor een inhaalslag voor de werving, selectie en het opleiden van luchtverkeersleiders. 

Omwille van schaarste in de opleidingscapaciteit hebben we ervoor gekozen een pilot te starten om de reguliere Initial Training in samenwerking met en grotendeels bij een externe partner te beleggen. Opleidingsdiensten van verkeersleiders, inzet van simulator pilots en kostbare simulatortijd kunnen daardoor maximaal worden besteed aan de on-the-job training (OJT) van de opleiding.

Luchtverkeersleider Jonah kan multitasken als geen ander

Luchtverkeersleider Jonah kan multitasken als geen ander

Jamie ontdekt dat je aandacht verdelen, zoals een luchtverkeersleider dat moet doen, een behoorlijke challenge is. Als zijn tennistalent dan ook nog op de proef wordt gesteld, breekt het zweet hem echt uit.

Wil jij luchtverkeersleider bij LVNL worden ?

Werken, afstuderen of stage lopen bij LVNL?

Jij wilt aan de slag bij LVNL. Mooi! Check de openstaande vacatures om te zien welke rol bij jou past. De mogelijkheden zijn diverser dan je denkt! Direct een antwoord? Bel +31 20  406 3639

Werken, afstuderen of stage lopen bij LVNL?