iLabs: nieuwste innovatie-hub van LVNL

Innovation Labs (iLabs) is de nieuwe innovatie-hub van LVNL in samenwerking met de TU Delft. Bij iLabs onderzoeken en ontwikkelen studenten innovatieve toepassingen voor luchtverkeersleidingssystemen en -procedures. Deze toepassingen worden gedemonstreerd aan luchtverkeersleiders die hierop hun feedback geven. Zo kan in een vroeg stadium een beeld worden gevormd van de haalbaarheid en meerwaarde van een idee. Het doel van iLabs is om innovaties in luchtverkeersleiding te versnellen.

iLabs

iLabs

Nieuwste innovatie-hub van LVNL

Het uitgangspunt is dat de uitkomsten van de onderzoeken toegepast worden in de toekomstige operatie van LVNL. De focus ligt hierbij op het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS en duurzaamheid. De studenten hebben toegang tot zowel kennis als data van LVNL. Ze ontwikkelen toepassingen die luchtverkeersleiders ondersteunen in hun werk, zoals tools die vluchtinformatie duidelijker tonen op het radarscherm van luchtverkeersleiders. Ook onderzoeken ze hoe externe invloeden (bijvoorbeeld weersinvloeden) tijdens de vlucht verwerkt kunnen worden in de vluchtinformatie en berekenen ze hoe aankomsttijden van vluchten kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van machine learning.

De studenten testen deze toepassingen op het platform dat ze hiervoor hebben ontwikkeld. Dit platform is een lookalike van het huidige luchtverkeersleidingssysteem.

LVNL en TU Delft versnellen innovatie in luchtverkeersleiding met Innovation Labs

Onderzoeken en ontwikkelen

Onderzoeken en ontwikkelen

Het uitgangspunt is dat de uitkomsten van de onderzoeken toegepast worden in de toekomstige operatie van LVNL.

Gerelateerde kennisbronnen

Contact

Algemene vragen

Heb je een informatieverzoek, een klacht of een algemene vraag aan LVNL? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via de mail of +31 20 406 2000

Algemene vragen