Aangepast vliegverkeer vanwege dodenherdenking 

Aangepast vliegverkeer vanwege dodenherdenking 

Net als in voorgaande jaren neemt het luchtverkeer op de Nederlandse luchthavens tijdens de Nationale Dodenherdenking, maandagavond 4 mei, een stilteperiode in acht.

Gepubliceerd op

Net als in voorgaande jaren neemt het luchtverkeer op de Nederlandse luchthavens tijdens de Nationale Dodenherdenking, maandagavond 4 mei, een stilteperiode in acht. Van 19.50 tot 20.03 uur wordt op alle civiele luchthavens voor het gehele Nederlandse luchtruim geen startklaring gegeven. Tussen 20.00 en 20.03 uur wordt niet getaxied of geland. Vliegtuigen op weg naar Schiphol of andere Nederlandse luchthavens die vóór 20.00 uur nog niet zijn geland, stellen de eindnadering uit tot 20.03 uur en blijven op een hoogte van ruim 2 km of hoger in het luchtruim wachten.

Verder gelden in het Nederlandse luchtruim tijdens verschillende herdenkingsplechtigheden beperkingen voor het luchtverkeer. Voor het luchtruim boven de Dam in Amsterdam zijn die van kracht van 18.55 tot 21.30 uur. Boven de Grebbeberg bij Rhenen heeft het luchtverkeer van 19.10 tot 20.40 uur te maken met beperkingen voor het luchtruimtegebruik en boven Bloemendaal/Overveen van 19.30 tot 20.30 uur. In het luchtruim boven Apeldoorn/Loenen zijn beperkingen van kracht van 14.00 tot 15.00 uur en bij Soesterberg tussen 11.30 uur en 12.30 uur. In de genoemde periodes is het boven deze locaties binnen een bepaalde straal niet toegestaan onder een bepaalde hoogte te vliegen. Deze lokale luchtruimsluitingen zijn ingesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en worden uitgevoerd door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).