Aangepast vliegverkeer vanwege herdenking Bijlmerramp

Aangepast vliegverkeer vanwege herdenking Bijlmerramp

Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp op 4 oktober zal vandaag zoals gebruikelijk tussen 17.30 en 19.00 uur een deel van het luchtruim boven de Bijlmermeer in Amsterdam gesloten zijn.

Gepubliceerd op

De gedeeltelijke sluiting

Van 17.30 tot 19.00 uur is geen luchtverkeer toegestaan beneden een hoogte van ongeveer twee kilometer in een straal van ongeveer 5,5 kilometer rond het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp. De gedeeltelijke sluiting van het luchtruim kan tot gevolg hebben dat vertrekkende vliegtuigen van Schiphol afwijken van de standaard vertrekroutes als deze normaal gesproken door dit luchtruimdeel lopen. Vliegtuigen met bestemming Schiphol worden om het gebied heengeleid. 

Op 4 oktober 1992 stortte even na 18.30 uur een Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL neer.

Woordvoering

Contact met mediarelaties

Voor alle pers- en mediavragen neem je contact op met mediarelaties via 0800 5865 266.

Contact met mediarelaties

BAS

Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS)

Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) is het informatieloket voor de omgeving en het meldpunt voor hindermeldingen over het vliegverkeer rondom Schiphol. Heb je een vraag of wil je melding doen van hinder? Neem dan contact op met BAS. Telefonisch kan dat van maandag tot en met zondag van 09:00 tot 17:00 uur via +31 20 601 55 55. Op feestdagen is BAS gesloten. Ga naar de website van BAS. Voor informatie over hindermeldingen of vragen bij andere Nederlandse luchthavens ga je naar deze website.

Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS)