Aangepaste dienstverlening LVNL op Maastricht Aachen Airport door COVID

Aangepaste dienstverlening LVNL op Maastricht Aachen Airport door COVID

Er is krapte ontstaan bij de inroostering van luchtverkeersleiders op Maastricht Aachen Airport (MAA) als gevolg van COVID. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ziet een toename in het aantal ziekmeldingen onder luchtverkeersleiders en collega’s die in quarantaine zitten.

Gepubliceerd op

Er is krapte ontstaan bij de inroostering van luchtverkeersleiders op Maastricht Aachen Airport (MAA) als gevolg van COVID. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ziet een toename in het aantal ziekmeldingen onder luchtverkeersleiders en collega’s die in quarantaine zitten. Daarnaast hebben minder luchtverkeersleiders de opleiding kunnen afronden door de impact van COVID.

Daardoor is LVNL genoodzaakt om de dienstverlening op MAA op zaterdag 5 en zondag 6 februari van 06.00 tot 07.00 uur, 10.00 tot 11.00 uur en 13.30 tot 15.30 uur te onderbreken. Hierbij is gekeken naar momenten met de minste impact voor klanten en partners. “We hebben enorm gepuzzeld met het rooster, maar dit was de enige oplossing voor dit weekend”, zegt Maikel van Leeuwen, luchtverkeersleider en tevens stationsmanager MAA bij LVNL. “Door de aanpassing in de dienstverlening kunnen we een veilige afhandeling van het vliegverkeer garanderen. We verwachten een tijdelijke maatregel als deze de komende tijd vaker te moeten nemen, als gevolg van COVID.”

Ondanks de protocollen en voorzorgsmaatregelen om een virusinfectie zoals COVID te kunnen opvangen, is LVNL nu toch genoodzaakt deze tijdelijke maatregel te nemen.