Aviation Knowledge and Career Day 2018

Aviation Knowledge and Career Day 2018

De 11e editie van de Aviation Knowledge & Career Day (AKCD) was dit jaar bij LVNL. 

Gepubliceerd op

De 11e editie van de Aviation Knowledge & Career Day (AKCD) was dit jaar bij LVNL. Op zaterdag 21 april openden wij om 08.30 onze deuren voor 150 luchtvaartstudenten en professionals uit het bedrijfsleven om ze te informeren over mogelijke carrièrekansen en over de nieuwste ontwikkelingen binnen de luchtvaartsector.

De AKCD wordt georganiseerd door vrijwilligers vanuit de luchtvaartsector. Voor de 11e editie waren dat KLM, de Luchtmacht, Schiphol, het NLR en LVNL. LVNL collega’s Peter van der Werf (Procedures) en Ron Koppes (Regio Unit) zorgden samen voor een inhoudelijk interessant en goedlopend AKCD-evenement.

Het thema van deze 11de editie was ‘adaptive aviation’. "Studenten van nu richten zich vooral op samenwerken, wendbaarheid en het gebruik van de nieuwste technieken. Ron: "Dit schuurt soms met traditionele luchtvaartbedrijven. Om deze jonge, innovatieve wereld te verbinden met hedendaagse bedrijven en van elkaar te laten profiteren, biedt het AKCD mogelijkheden."

Gedurende de ochtend kon gekozen worden uit verschillende presentaties door diverse bedrijven. In de middag waren er rondleidingen op Schiphol. Als gastheer van deze AKCDDC opende onze CEO Michiel van Dorst met een verhaal over onze organisatie. "Een keuze maken bleek nog best moeilijk voor de deelnemers. Tof om te zien dat er voor de presentatie van onze collega Bianca van der Laan veel animo was. Mensen moesten zelfs staan."

Na het ochtendprogramma en de netwerklunch bij LVNL werden de groepen verdeeld voor rondleidingen bij KLM, Schiphol en Jet Support. De reacties op deze AKCD-editie waren heel positief. "Vooral de interactie met ons bestuur werd door de studenten erg op prijs gesteld." Meer informatie over het evenement is te vinden op www.akcd.nl.