Fieke van der Lecq nieuw lid raad van toezicht

Fieke van der Lecq nieuw lid raad van toezicht

Met ingang van 1 maart 2020 is Fieke van der Lecq (1966) lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Gepubliceerd op

Met ingang van 1 maart 2020 is Fieke van der Lecq (1966) lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Ze is benoemd door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De benoeming geldt tot 29 februari 2024. Daarna is het mogelijk opnieuw te worden benoemd voor een periode van maximaal vier jaar. Fieke volgt Charlotte Insinger op die twee termijnen lid was van onze raad.

Fieke van der Lecq is algemeen econoom en bedrijfseconoom. Zij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op een vraagstuk uit de geldtheorie. Vervolgens werkte ze bij het ministerie van Financiën en het Centraal Planbureau, waarna ze leiding gaf aan economenvakblad ESB. Bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit leidde ze een onderzoeksteam voor de financiële sector. Sinds 2007 is Fieke hoogleraar Pensioenmarkten (eerst aan de Erasmus School of Economics en nu aan de Vrije Universiteit). Via Ecovisie vervult Fieke sinds 2010 toezichtfuncties in de financiële sector en de vervoersector. In het verleden was zij onder andere RvT-lid bij het CBR. Momenteel houdt zij toezicht op Triodos Bank, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Arriva Nederland. Daarnaast vervult zij diverse bestuurlijke en adviesfuncties.

LVNL is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt over haar prestaties verantwoording af aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De raad van toezicht ziet toe op de werkzaamheden van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde.