Meiden in de techniek @ LVNL

Meiden in de techniek @ LVNL

Ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs gingen vandaag op landelijke Girlsday op bezoek bij bèta-, technische- en ICT-bedrijven.

Gepubliceerd op

Ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs gingen vandaag op landelijke Girlsday op bezoek bij bèta-, technische- en ICT-bedrijven. Door meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Ook wij deden hier vandaag aan mee!

Luchtverkeersleiding Nederland ontving vandaag dertien meisjes uit de tweede klas van het Kaj Munk College uit Hoofddorp. Zij hebben een bezoek gebracht aan de Toren op Schiphol, op het hoofdgebouw op Schiphol Oost hebben ze kunnen ervaren hoe het is om luchtverkeersleider te zijn in de simulator. Ook hadden zij een lunch met verschillende vrouwelijke LVNL collega's die werken in de techniek. De meiden hebben op een leuke en actieve manier kennis kunnen maken met bèta en techniek bij LVNL. Het was een topdag!

Met dank aan het landelijk expertise bureau meisjes | vrouwen en bèta | techniek.