GoDrone 2.0

LVNL lanceert nieuwe versie van GoDrone app

Verbeterde functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid in de GoDrone app en webapp

LVNL lanceert een nieuwe versie van de GoDrone app, een functioneel platform voor dronevliegers. De update van de app verbetert de gebruikservaringen en biedt geavanceerde functies voor recreatieve en professionele dronepiloten en is de grootste update tot nu toe.

Gepubliceerd op

GoDrone werd in 2020 gelanceerd om dronepiloten te informeren over gebieden waar veilig gevlogen mag worden met een drone, om het toenemende gebruik van drones in het luchtruim veiliger te maken. Sindsdien is GoDrone verder uitgebreid met diverse applicaties die dronepiloten ondersteunen bij de vluchtvoorbereiding en -uitvoering.

‘’Een goede informatievoorziening voor veilig luchtruimgebruik is essentieel gezien het toenemende aantal drones in het luchtruim. Aan de hand van user panels hebben we informatie en feedback opgehaald bij dronegebruikers om de informatievoorziening te optimaliseren,’’ aldus Maartje van der Helm, General Manager Performance & Development. “Met deze grote release van onze GoDrone app zetten we een belangrijke stap voor veiligere onbemande en bemande vluchten in het gecontroleerde luchtruim.”

Met deze grote release van onze GoDrone app zetten we een belangrijke stap voor veiligere onbemande en bemande vluchten in het gecontroleerde luchtruim.

Maartje van der Helm General Manager Performance & Development

Nieuwe functionaliteiten

Met de nieuwe update is GoDrone voorzien van een compleet vernieuwde interface en is de app gebruiksvriendelijker gemaakt voor dronepiloten. In de app zijn nieuwe kaarten toegevoegd, waarmee vluchten nauwkeuriger gepland kunnen worden.

Een belangrijke verandering in het goedkeuringsproces voor vliegen binnen de CTR  voor drones is de introductie van een extra status voor missieplannen. De status ‘reviewed’ wordt toegekend als een missieplan is gecontroleerd en goedgekeurd door de Operationele Helpdesk van LVNL. Op de dag van de vlucht krijgt het missieplan, indien de luchtverkeersleiding de vlucht toelaat, de status ‘approved’ waarmee de dronepiloot toestemming krijgt direct bij de toren (delivery) op te roepen. 

Bekijk alle updates van de app hier.

De update van de GoDrone app is per 20 juni beschikbaar in de Google Play store en Apple Store.

contact

Contact met mediarelaties

Voor alle pers- en mediavragen neem je contact op met mediarelaties via 0800 5865 266.

Contact met mediarelaties