LVNL onderdeel van Dutch Drone Delta

LVNL onderdeel van Dutch Drone Delta

Tijdens de Amsterdam Drone Week (2 t/m 8 december 2019) hebben LVNL en partners een handtekening gezet voor de oprichting van de Dutch Drone Delta.

Gepubliceerd op

Tijdens de Amsterdam Drone Week (2 t/m 8 december 2019) hebben LVNL en partners een handtekening gezet voor de oprichting van de Dutch Drone Delta. De Dutch Drone Delta richt zich op het benutten van kansen voor toekomstig personenvervoer door de lucht (Urban Air Mobility) en drones. Het doel hiervan is om Urban Air Mobility (UAM) en drones succesvol te integreren in onze samenleving en in het luchtruim.

Drones kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor medische transporten, beveiliging en inspecties van havens en in de toekomst voor het vervoeren van personen en vracht. Dutch Drone Delta gaat vanaf 1 januari 2020 aan de slag met de volgende vijf tracks.

Track 1: Maatschappelijke meerwaarde en sociale acceptatie.

Track 2: Autonome lange afstandsvluchten.

Track 3: Veilige integratie van bemand en onbemand verkeer.

Track 4: Bezorging middels drones.

Track 5: Vervoer van vracht en personen tussen en binnen steden.

De partners van Dutch Drone Delta zijn naast LVNL onder andere KLM, Royal Schiphol Group, Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. schadeverzekeringen, RAI, Connekt, Antea Group, Space53, Koninklijke NLR, AirHub en Rijkswaterstaat.