LVNL slaat brug tussen verleden, heden en onze toekomst; Eén jaar bouw Polaris

LVNL slaat brug tussen verleden, heden en onze toekomst; Eén jaar bouw Polaris

Vandaag een jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor ons nieuwe gebouw Polaris op Schiphol-Oost.

Gepubliceerd op

Vandaag een jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor ons nieuwe gebouw Polaris op Schiphol-Oost. Tot die tijd was de kavel tegenover ons verkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost een troosteloze kale plek waar weinig mee gebeurde. Als je er momenteel voorbij komt zie je één en al activiteit en wordt er door veel mensen erg hard gewerkt om het gebouw op 19 september op te leveren. Een nieuw hoogtepunt was dit weekend het plaatsen van de verbindingsbrug tussen ons huidige gebouw en Polaris. Hiermee werd letterlijk een brug geslagen tussen verleden, heden en onze toekomst.

Een bijzonder moment om mee te maken

Marlou Banning ,CFO LVNL, : “Zaterdag is de verbindingsbrug geplaatst. Over de weg hing na een paar uur manoeuvreren de buis die sinds eind februari op het bouwterrein lag. Een bijzonder moment om mee te maken omdat hiermee echt de verbinding tot stand is gebracht tussen de twee gebouwen. Het blijft bijzonder om te zien wat we inmiddels hebben bereikt in een jaar tijd. Van een braakliggend stuk grond tegenover ons huidige gebouw staat er nu een nieuw gebouw aan de overkant. We liggen nog steeds goed op schema en komen steeds dichter bij de opleverdatum. Polaris geeft mij iedere keer weer een trots gevoel als ik aan het werk ga op Schiphol-Oost.” 

Opnieuw een mijlpaal voor dit fantastische project 

Douwe de Vries: “ik was als projectmanager van Polaris enorm trots toen zaterdag gestart werd met het inhijsen van de verbindingsbrug. Opnieuw een mijlpaal voor dit fantastische  project waar ik, en vele collega’s met mij, met heel veel plezier aan werken. Een groot compliment aan alle directe maar ook indirect betrokkenen bij deze bijzondere hijsklus. Door de gedegen voorbereiding en de goede weersomstandigheden konden beide brugdelen in de ochtend al worden ingehesen.”

De aankomende weken

Er zal de aankomende weken nog hard gewerkt worden om de aansluiting tussen de twee gebouwen passend te maken zodat iedereen er in de toekomst gebruik van kan maken. Het projectteam gaat zich nu eerst richten op de laatste fase waarbij het gebouw verder gebruiksklaar wordt gemaakt zodat het op 19 september kan worden opgeleverd. Hierna kan gestart worden met de installatie en opbouw van het iCAS-systeem en het inrichten van de School of Airtraffic Control in Polaris.