LVNL start samenwerking met Deense Gate Aviation Training

LVNL start samenwerking met Deense Gate Aviation Training

De Training Organisation van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaat een partnership aan met de Deense opleidingsorganisatie Gate Aviation Training.

Gepubliceerd op

De Training Organisation van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaat een partnership aan met de Deense opleidingsorganisatie Gate Aviation Training. De Denen verzorgen vanaf november delen van de Initial Training voor in ieder geval de komende twee klassen van LVNL.

Gate Aviation Training won de aanbesteding die LVNL hiervoor had uitgeschreven. “Het is een innovatieve partij die gespecialiseerd is in het opleiden van zowel militaire als civiele luchtverkeersleiders in verschillende landen”, vertelt Joep Wessels, programma- en transformatiemanager bij de Training Organisation. “We hebben deze partij samen met de afdeling Operations geselecteerd. Gate Aviation Training heeft als core business het opleiden van trainees. Onze opleidingsfilosofieën sluiten mooi op elkaar aan en we gaan in co-creatie de opleiding verder vormgeven.”

Ook Dirch Jans, CEO van Gate Aviation Training, ziet de samenwerking positief tegemoet: “Samen met Operations en de Training Organisation bouwen we verder aan de toekomstige Initial Training van LVNL. Het is echt aan onze studenten om in beweging te blijven: zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen leertraject en dat faciliteren wij met onze trainingsconcepten. We fungeren als filter voor onze klanten. We schuiven problemen niet naar de volgende opleidingsfase, maar blijven het leervermogen en de bijbehorende voortgang monitoren.”

Verbeteringen doorvoeren

In de opleiding maakt LVNL veel gebruik van de expertise van luchtverkeersleiders die actief zijn als coach. Joep: “We hebben behoorlijk schaarste aan verkeersleiders dus we moeten ergens diensten winnen. Dat kunnen we onder andere doen door gedeeltes van de Initial Training uit te besteden. Tegelijkertijd is het een kans om verbeteringen door te voeren in de opleiding.”

De eerste groep trainees vertrekt begin november naar Kopenhagen. Zij verblijven zo’n tien maanden in de Deense hoofdstad, waar ze op een campus vlakbij de luchthaven een eigen studio-appartement hebben. Zo zijn ze een kort metroritje van de luchthaven verwijderd waar het trainingscentrum van Gate Aviation Training is gevestigd. Het is niet de eerste keer dat onze trainees een deel van hun opleiding in het buitenland doen. Zo zijn veel van de huidige luchtverkeersleiders voor hun opleiding bij NATS in Engeland geweest. Daarnaast hebben trainees de afgelopen twee jaar een deel van de opleiding in Brussel gevolgd bij Entry Point North.

Ervaren partij geeft vertrouwen

Met Gate Aviation Training hebben we een partij gekozen die het vak van luchtverkeersleider echt begrijpt. Het volledige team heeft ervaring bij verschillende grote luchtverkeersleidingsorganisaties. Jurgen van Avermaete, General Manager Training Organisation: “Het geeft mij veel vertrouwen dat deze mensen de opleiding voor ons gaan ontwerpen, in samenwerking met onze eigen collega’s.”