LVNL verbetert veiligheid voor vliegers boven de Noordzee

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft de veiligheid van vliegers boven de Noordzee verbeterd. Door op een boorplatform op de Noordzee een nieuwe antenne en andere communicatieapparatuur te plaatsen is betere radiocommunicatie tussen luchtverkeersleiders en piloten mogelijk.

Gepubliceerd op

Boven het oostelijk deel van de Waddenzee wordt steeds meer gevlogen. Vliegers zoals de kustwacht, helikopters en pleziervluchten maken regelmatig gebruik van dit deel van het luchtruim. Bovendien komen hier ook nieuwe windmolenparken. Het uitbreiden van de radiodekking was daarom belangrijk. In het genoemde gebied waren maar weinig mogelijkheden om apparatuur te plaatsen. Het boorplatform met de naam Riffgat bleek uiteindelijk de beste locatie.

Radiocommunicatie is essentieel om een vlucht veilig te kunnen uitvoeren

Edward Schaap Manager afdeling Systems & Infrastructure LVNL

Informatie en veiligheid

Edward Schaap, manager bij de afdeling Systems & Infrastructure van LVNL, vertelt: “Radiocommunicatie stelt de verkeersleiding in staat om vliegers op de hoogte te brengen van ander verkeer in het gebied en andere aanvullende informatie die nodig is om een vlucht veilig uit te kunnen voeren. Ook bij een incident is radiocommunicatie essentieel, zodat reddingsdiensten snel ter plaatse kunnen komen, mocht dit nodig zijn.”

perscontact

Contact met mediarelaties

Voor alle pers- en mediavragen neem je contact op met mediarelaties via 0800 5865 266.

Contact met mediarelaties