LVNL wint Diamant Award voor toename aantal vrouwen in topfuncties

LVNL wint Diamant Award voor toename aantal vrouwen in topfuncties

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft vandaag een Diamant Award van Talent naar de Top gewonnen voor het aantal vrouwen op een managementpositie in de top van de organisatie.

Gepubliceerd op

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft vandaag een Diamant Award van Talent naar de Top gewonnen voor het aantal vrouwen op een managementpositie in de top van de organisatie. In 2016 had LVNL nog geen enkele vrouw in het topmanagement, nu zijn er vier vrouwen in het negenkoppige team. Ook ziet de stichting Talent naar de Top dat LVNL “werk maakt van diversiteit, met een gestructureerde aanpak en doelstellingen die ieder jaar aangescherpt worden”. 

“Om succesvol samen te werken met ons brede speelveld van klanten en stakeholders, is het van belang dat we nieuwe talenten blijven aantrekken en openstaan voor andere gebruiken en culturen,” zegt CEO Michiel van Dorst. “Dat stelt LVNL in staat om op basis van een breder begrip van de behoeften sneller te innoveren en nog betere prestaties neer te zetten. Daarom zijn we in 2016 begonnen met meer vrouwen aan te trekken voor topfuncties. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons doel van 35 procent vrouw in de top in 2022 te bereiken. Dat doel hebben we nu al ruim behaald. Daar ben ik erg trots op en deze award is een mooie bekroning. En tegelijkertijd een aansporing om ook breder naar diversiteit te blijven kijken.” 

Komende jaren blijven diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan. Binnen LVNL staat de mens centraal. Iedereen is welkom en mag zichzelf zijn, ongeacht herkomst, geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking of geloof. De organisatie kijkt ieder jaar kritisch naar het beleid en stuurt bij waar nodig. Daarbij ligt een sterke focus op diversiteit en het creëren van bewustzijn.  

Talent naar de Top is een stichting met een maatschappelijke doelstelling voor meer divers talent in de (sub)top. De onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top kiest ieder jaar op eigen titel aansprekende voorbeelden van organisaties die een award winnen.

Op de foto: De winnaars van dit jaar van Talent naar de Top.