Mariken Schoenmakers nieuw lid raad van toezicht

Mariken Schoenmakers nieuw lid raad van toezicht

Met ingang van 1 oktober 2020 is Mariken Schoenmakers (1969) lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). 

Gepubliceerd op

Met ingang van 1 oktober 2020 is Mariken Schoenmakers (1969) lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Ze is benoemd door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De benoeming geldt tot 30 september 2024. Daarna is het mogelijk opnieuw te worden benoemd voor een periode van maximaal vier jaar. Mariken volgt Lodewijk Hijmans van den Bergh op die twee termijnen lid was van onze raad.

Na opleidingen in bedrijfskunde, techniek en financiën heeft Mariken meer dan twintig jaar ervaring opgedaan in leidinggevende posities. Zo was zij de afgelopen tien jaar onder andere Manager Strategie en Pricing bij Consumenten Markt KPN, Director Divisie Control bij Divisie Zakelijke Markt KPN en Finance Director bij Business Operations KPN. Sinds 2019 is Mariken CFO en lid van het Executive Committee Nederland bij Sodexo. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen bij DUWO, lid van de Raad van Commissarissen bij Irado NV en vrijwilliger bij het Koninklijk Wilhelmina Fonds.

LVNL is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt over haar prestaties verantwoording af aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De raad van toezicht ziet toe op de werkzaamheden van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde.