Mel Kroon nieuw lid raad van toezicht LVNL

Mel Kroon nieuw lid raad van toezicht LVNL

Mel Kroon (1957) is met ingang van 1 september 2019 lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Gepubliceerd op

Mel Kroon (1957) is met ingang van 1 september 2019 lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Kroon is benoemd door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De benoeming geldt tot 31 augustus 2023. Hij volgt Pieter van Geel op die sinds 1 december 2011 lid van de raad van toezicht was. 

Met een achtergrond in Aerospace Engineering en als brevethouder is Mel Kroon goed thuis in het domein van luchtvaartorganisaties, mobiliteit en energie. Hij startte zijn loopbaan bij Fokker, heeft daarna als managing director gewerkt bij SNS Reaal en van 2002 tot eind 2018 was hij de CEO van Europees netbeheerder TenneT. Tot voor kort was hij ook commissaris bij de Port of Rotterdam.

De raad van toezicht van LVNL bestaat vanaf 1 september 2019 uit: Wim Kuijken (voorzitter), Mel Kroon (vicevoorzitter), Lodewijk Hijmans van den Bergh, Charlotte Insinger en Alexander Schnitger. LVNL is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt over haar prestaties verantwoording af aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De raad van toezicht ziet toe op de werkzaamheden van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde.