Michiel van Dorst (CEO LVNL) nieuwe voorzitter van CANSO Europa

Michiel van Dorst (CEO LVNL) nieuwe voorzitter van CANSO Europa

Michiel van Dorst, CEO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), is vandaag benoemd tot voorzitter van het Europese CEO Comité van de Civil Air Navigation Services Organisation (CANSO) voor een periode van twee jaar.

Gepubliceerd op

Michiel van Dorst, CEO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), is vandaag benoemd tot voorzitter van het Europese CEO Comité van de Civil Air Navigation Services Organisation (CANSO) voor een periode van twee jaar. CANSO behartigt de mondiale belangen van luchtverkeersleidingsorganisaties. 

In zijn nieuwe rol geeft Michiel leiding aan de ambities van CANSO in Europa op het gebied van verduurzaming van de luchtvaart, toetreding van nieuwe luchtruimgebruikers, modernisering en  verdere digitalisering van luchtverkeersleiding en het herstel van de gevolgen van de coronapandemie. In de afgelopen twee jaar was hij vicevoorzitter van dit Europese CEO Comité.  

“Ik ben vereerd met deze benoeming in deze cruciale tijd voor de luchtvaart en kijk uit naar de samenwerking met mijn Europese collega CEO’s” zei Michiel bij zijn benoeming. “Ik verheug mij erop om met CANSO bij te dragen aan de toekomst van de Europese luchtverkeersleiding en daarmee waarde te blijven creëren voor onze partners, passagiers en de maatschappij.”

Tanja Grobotek, Director Europe Affairs bij CANSO: “Michiel brengt niet alleen sterk leiderschap, maar ook wetenschappelijke nieuwsgierigheid en waardevolle ervaring binnen de luchtverkeersleiding. Dit stelt hem in staat om het Europese CANSO CEO Comité de toekomst in te leiden en om de waarde te laten zien die luchtverkeersleiding levert aan het Europese transport netwerk.”  

Als de nieuwe Europese vertegenwoordiger in de mondiale CANSO Executive Committee, zal Michiel ook de rol van ‘duurzaamheid sponsor’ op zich nemen. Hij wordt daarmee voorzitter van de wereldwijde CANSO ‘High Level Committee on Enhancing Aviation Environmental Sustainability through ATM’. 

CANSO Europa vertegenwoordigt de Europese luchtverkeersleidingsorganisaties bij de  Europese Unie (EC, Parlement, Council), Eurocontrol, EASA (European Aviation Safety Agency), SESAR (Single European Sky ATM Research), ECAC (European Civil Aviation Conference), ICAO (International Civil Aviation Organization) en coördineert kennisuitwisseling tussen luchtverkeersleidingsorganisaties in Europa.