Airport Surveillance systeem voor het verkeer op Schiphol vervangen

LVNL heeft het monitoringssysteem voor alle voertuigbewegingen op Schiphol, het coöperatieve airport surveillance systeem (MLT), vervangen. MLT zorgt dat luchtverkeersleiders het grondverkeer op de luchthaven en het vliegverkeer in de nabije omgeving van Schiphol op hun radarscherm kunnen zien.   

Gepubliceerd op

Alle dertig grondstations op Schiphol die de basis vormen voor het systeem zijn volledig vernieuwd. Ook de software waar het systeem op draait is geüpgraded. Het hele project heeft zo'n 6 jaar geduurd en alle werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder dat de dagelijkse afhandeling van vliegverkeer er ook maar één keer hinder van heeft ondervonden.  

Het MLT-systeem was sinds 2002 in bedrijf en zowel de hardware als de software was aan vervanging toe.   
Het nieuwe systeem is moderner en biedt een aantal voordelen. De nieuwe apparatuur is compacter en is makkelijk te verplaatsen en aan te sluiten. Daarnaast kan het nieuwe systeem in de toekomst worden gekoppeld aan andere systemen om processen die luchtverkeersleiders technisch ondersteunen. Ook kunnen we in Europees verband ontwikkelde innovaties (SESAR) implementeren om de veilige en efficiënte begeleiding van het vliegverkeer verder te verbeteren.