Nieuw back-up communicatiesysteem geïmplementeerd

Nieuw back-up communicatiesysteem geïmplementeerd

Op donderdag 4 april jongstleden implementeerde LVNL een nieuw back-up communicatiesysteem. Met deze vernieuwing beschikt LVNL ook in de toekomst over een optimaal functionerend systeem en kunnen onderhoudskosten worden beperkt.

Gepubliceerd op

Op donderdag 4 april jongstleden implementeerde LVNL een nieuw back-up communicatiesysteem. Met deze vernieuwing beschikt LVNL ook in de toekomst over een optimaal functionerend systeem en kunnen onderhoudskosten worden beperkt. De implementatie vond plaats nadat het systeem uitvoerig was getest.

Luchtverkeersleiders hebben verschillende communicatiesystemen om contact te onderhouden met piloten. Het primaire communicatiesysteem wordt dagelijks gebruikt en daarnaast kan de luchtverkeersleiding terugvallen op een back-up als er een storing in het primaire systeem optreedt. Het vorige back-up systeem was reeds meerdere jaren in gebruik. Hoewel het nog naar behoren functioneerde vernieuwt LVNL dit systeem, om ook in de toekomst een over optimaal functionerend systeem te beschikken en onderhoudskosten niet onnodig op te laten lopen.

Veiligheid

Veiligheid is topprioriteit bij LVNL. Om de veiligheid te kunnen waarborgen worden alle systemen uitvoerig getest voordat ze in gebruik worden genomen, ook de back-up systemen. Het nieuwe back-up communicatiesysteem werd op basis van dit belangrijke uitgangspunt dan ook uitvoerig getest. Het zorgvuldige proces van de keuze en het testen van het systeem liep reeds enkele jaren. Na de succesvolle testfase implementeerde LVNL het nieuwe back-up systeem op donderdag 4 april.