Samenwerking HvA, KLM, Schiphol en LVNL

Samenwerking HvA, KLM, Schiphol en LVNL

De Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam is een langjarige partner geworden met het Knowledge Development Centre (KDC) mainport Schiphol.

Gepubliceerd op

De Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam is een langjarige partner geworden met het Knowledge Development Centre (KDC) mainport Schiphol. Het thema Capaciteitsmanagement staat hierin centraal. Deze samenwerking zal worden uitgebouwd tot een Centre of Excellence, Engaging Academic Excellence in the Aviation Sector, als onderdeel van het internationale kennisnetwerk. Het KDC Mainport Schiphol is een sector brede samenwerking tussen de oprichters LVNL, Schiphol en KLM.

Capaciteitsmanagement

De focus ligt op het thema capaciteitsmanagement vanwege de relevantie voor de luchtvaartindustrie in Nederland. De onderzoeken richten zich op de capaciteit van Schiphol in de lucht en op de grond. Met de frisse blik van studenten wordt gezocht naar innovatieve en duurzame oplossingen om vertragingen in het luchtruim te minimaliseren, de werklast van luchtverkeersleiders te verminderen en de toenemende druk op het luchtruim- en het luchthavensysteem te verlichten. Door de capaciteit op Schiphol sector-breed te onderzoeken kunnen de mogelijkheden van het huidige systeem van de luchthaven en zijn omgeving optimaler benut worden.

Bachelor onderwijs en lectoraat

Jaarlijks zullen 10 afstudeerders van de Aviation Academy samen met een docent-onderzoeker op Schiphol werken aan sector brede onderzoeksopdrachten die worden verkregen van de belangrijkste stakeholders op de luchthaven. De uitkomsten van de onderzoeken worden teruggevoerd naar het Bachelor onderwijs van de Aviation Academy en zijn onderdeel van het lectoraat Aviation Management van lector Geert Boosten.

Deze week heeft de eerste lichting van drie studenten hun onderzoek afgerond. Ze hebben een presentatie gegeven aan het KDC bestuur (KLM, LVNL en AAS) en het LVNL management. Michiel van Dorst, CEO LVNL: “Ik daag de studenten uit om met nieuwe oplossingen te komen voor de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Nieuwe, frisse inzichten kunnen onze prestaties in de sector verbeteren.”

Zes nieuwe afstudeerders van de Hogeschool van Amsterdam zijn inmiddels begonnen, en bouwen verder op het werk van de eerste lichting.

KDC Mainport Schiphol

Stichting Knowledge & Development Centre (KDC) heeft zich tot doel gesteld waardevolle en innovatieve oplossingen te vinden voor de duurzame ontwikkeling van de Mainport Schiphol. In het KDC werken de partners KLM, Schiphol en LVNL samen met universiteiten en kennisinstellingen om de Schiphol operatie te innoveren. Juist deze samenwerking met universiteiten krijgt via het Center of Excellence extra omvang en aandacht.

Aviation Acadamy

De Aviation Academy is een waardevolle speler binnen de Europese luchtvaartindustrie. Huidige en nieuwe generaties van luchtvaartprofessionals worden continue geconfronteerd met internationale uitdagingen binnen de luchtvaartindustrie. De Aviation Academy brengt hen de vaardigheden en kennis bij om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. De basis hiervoor is gedegen onderwijs, onderzoek en een kwalitatieve verbinding met de industrie.