Schuilt er een luchtverkeersleider in jou? Met deze vernieuwde game kom je het te weten!

Schuilt er een luchtverkeersleider in jou? Met deze vernieuwde game kom je het te weten!

Is werken als luchtverkeersleider bij LVNL iets voor jou? Dat kun je vanaf nu heel simpel ondervinden door middel van de game LVNL Take Control of the Tower

Gepubliceerd op

Is werken als luchtverkeersleider bij LVNL iets voor jou? Dat kun je vanaf nu heel simpel ondervinden door middel van de game LVNL Take Control of the Tower: een spel op je smartphone dat is ontwikkeld om jongeren bekend te maken met het werk van een luchtverkeersleider. Mogelijk schuilen er kwaliteiten in jou voor het beroep van luchtverkeersleider.

Samen met digital agency DTT heeft LVNL de game Take Control of the Tower vernieuwd. De ‘oude’ game was nog altijd erg populair met meer dan 1 miljoen downloads op Android en iOS. De game is nu in een nieuw jasje gestoken zodat LVNL komende jaren de game kan blijven vernieuwen en uitbreiden.  

In Take Control of the Tower heeft de speler de controle over het luchtruim rondom Schiphol en beslist hij/zij wat de vertrek- en aanvliegroutes van vliegtuigen worden. De game is een simpele, toegankelijke manier om kennis te maken met het werk van een luchtverkeersleider en spelenderwijs te ondervinden of het werk wellicht iets voor jou is, of dat een andere (operationele) functie bij LVNL bij jou zou passen. Zo is LVNL ook verantwoordelijk voor het vernieuwen en beheren van technische systemen, het verstrekken van luchtvaartinlichtingen en het verzorgen van opleidingen voor de luchtverkeersleiding.

Competitie

Je doet de game niet alleen: deelnemers vormen een community, die elkaar motiveert en zorgt voor een gezonde dosis competitie. Je kunt namelijk vergelijken hoe jouw eigen prestaties zijn, ten opzichte van andere gamers. Spelers krijgen een plaats in rang, afhankelijk van hun speelniveau en prestaties. De statistieken zijn zowel voor jou als voor je tegenspelers inzichtelijk.

Hoe verder je komt in de game, hoe meer je te weten komt over het werk als luchtverkeersleider. De absolute winnaars van de game krijgen een badge in het spel: talent gaat niet onopgemerkt voorbij. Dus laat het spel maar beginnen en wie weet heb jij de eerste kennismaking met jouw droombaan dan ook wel gemaakt! Mocht je jouw talenten in het echt willen inzetten dan kun je je aanmelden voor de opleiding tot luchtverkeersleider.

De LVNL-game is te downloaden op zowel iOS als Android-smartphones.