De eerste snuffelstagedag bij LVNL is een feit

De eerste snuffelstagedag bij LVNL is een feit

Onze eerste snuffelstagedag is een feit!

Gepubliceerd op

Onze eerste snuffelstagedag is een feit!

Zestig jongens en meisjes in de leeftijd van 13 tot 17 jaar hebben zich aangemeld om deel te nemen aan deze snuffelstagedag.
Groningen, Eindhoven, Heemstede, Rotterdam, Noordbarge, Harderwijk, de enthousiaste leerlingen kwamen vanuit het hele land om hier bij aanwezig te zijn. Een dag waar ze met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat verkeersleiding allemaal inhoudt.

De leerlingen hebben gekeken op de operationele werkvloer, zijn rondgeleid in de simulator ruimte waar de opleiding van de luchtverkeersleiders plaatsvindt en zijn op de levensgrote maquette van de Schiphol verkeerstoren Schiphol geweest. Ook hebben zij aan de hand van opdrachten geoefend met het in de juiste volgorde aanbieden van vliegverkeer, duidelijk communiceren en met het voorkomen van conflicten op de grond en in de lucht.

Enkele reacties van de deelnemers:

“ik had niet verwacht dat de sfeer bij de luchtverkeersleiding zo ontspannen is”.
“Wat praten de verkeersleiders een bijzonder soort Engels”.
“Wat een gave baan, dit wil ik zeker worden”

Ben je leerling op het havo of het vwo en zoek je een snuffelstageplek? Als de datum bekend is kun je op onze pagina 'Voorlichtingen' zien wanneer de volgende snuffelstagedag wordt georganiseerd en kun je je daarvoor aanmelden.