Voorval 29 maart 2018

Voorval 29 maart 2018

Op donderdag 29 maart heeft een voorval plaatsgevonden op Amsterdam Airport Schiphol. Het betrof een voorval tussen een vliegtuig dat een doorstart uitvoerde vanaf de Zwanenburgbaan (18C) en een vliegtuig dat zojuist gestart was van de Kaagbaan (24).

Gepubliceerd op

Op donderdag 29 maart heeft een voorval plaatsgevonden op Amsterdam Airport Schiphol. Het betrof een voorval tussen een vliegtuig dat een doorstart uitvoerde vanaf de Zwanenburgbaan (18C) en een vliegtuig dat zojuist gestart was van de Kaagbaan (24).

 

Beide vliegtuigen hebben hun vlucht veilig voortgezet.

 

Veiligheid is topprioriteit bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Als er een voorval heeft plaatsgevonden dan onderzoeken we dit zelf en melden we het voorval aan de OVV. We onderzoeken het voorval zorgvuldig en toetsen of de procedures gevolgd zijn, we lopen hierbij niet vooruit op conclusies. Dat geldt ook voor het voorval op 29 maart.

 

We publiceren voorvallen op onze website. De resultaten van het onderzoek publiceren we na afronding ook op onze website.

 

Vanaf de toren wordt het vliegverkeer visueel gesepareerd, de luchtverkeersleider geeft hier instructies aan piloten op basis van wat hij of zij ziet. Er gelden geen minima voor de afstand tussen twee vliegtuigen (separatienormen) voor het gebied waar vanaf de toren verkeersleiding wordt gegeven.