Zaterdag 24 augustus Wings of Freedom Airshow in Ede.

Zaterdag 24 augustus Wings of Freedom Airshow in Ede.

Deze dag wordt een tijdelijk vliegveld gecreëerd zoals dat er in 1944 was. Een groot boerenerf wordt omgetoverd tot een vliegveld met een start- en landingsbaan, een verkeerstoren en diverse kampementen, ondersteund door diverse manschappen en materieel.

Gepubliceerd op

Deze dag wordt een tijdelijk vliegveld gecreëerd zoals dat er in 1944 was. Een groot boerenerf wordt omgetoverd tot een vliegveld met een start- en landingsbaan, een verkeerstoren en diverse kampementen, ondersteund door diverse manschappen en materieel. De (mobiele) verkeerstoren is door LVNL in bruikleen gesteld. De toren wordt bemand door onze collega's Vincent en Anita. Zij hebben speciaal voor deze aangelegenheid een opleiding gevolgd voor hun display-bevoegdheid en zijn nu druk bezig met de organisatie van de show.

De show zelf heeft een aantal zeer bijzondere elementen. Zo komt er, naast vele gevechtsvliegtuigen uit de tweede wereldoorlog, zelfs een B17 Flying Fortress op bezoek. In totaal doen 70 vliegtuigen mee aan de show. Rond het middaguur vindt er een ceremonie plaats waarbij oorlogsslachtoffers worden herdacht met een Missing Man formation.

We verwachten dat het een spectaculaire dag wordt. Het belooft ook nog eens lekker weer te worden, dus kom gezellig kijken! Kaartverkoop en verdere informatie via https://www.vliegshowede.nl/nl